Incidenten

Testunit GGD Groningen geopend bij de grensovergang

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Vanaf vandaag kunnen Nederlanders, die naar Duitsland moeten vanwege ‘maatschappelijk verkeer’ zich op corona laten testen aan de grens bij Bad Nieuweschans. GGD Groningen heeft hiervoor als pilot een mobiele testunit ingericht.

- advertentie -

Maatschappelijk verkeer
Nederlanders mogen alleen Duitsland in met een negatieve coronatest. De mobiele testunit is bedoeld voor het zogenaamde maatschappelijke verkeer. Het gaat dan om Nederlanders die in Duitsland moeten zijn voor mantelzorg, studie of stage. Of die hun huisarts over de grens hebben. Mensen, die gaan winkelen of tanken in Duitsland kunnen geen gebruik maken van de mobiele unit. Zij moeten zelf een test doen in een commerciële teststraat. Voor mensen die in Duitsland werken bestaat al langer een testmogelijkheid.

Dagelijks geopend
De mobiele testunit is vanaf donderdag 29 april dagelijks geopend van 8.00 – 15.30 uur. Medewerkers van GGD Groningen voeren een sneltest uit. Bij een negatief testresultaat krijgt men een Duitstalig testbewijs mee. De test is gratis.

Waar
De mobiele testunit is te vinden aan de Schliekenweg 6 in Bunde (DE). Dit is aan de grens bij Bad Nieuweschans. Samenwerking De goede contacten tussen onder andere Landkreis Leer, de gemeente Oldambt, provincie Groningen, EDR, UMCG en RUG leidden tot deze snelle samenwerking. Verschillende organisaties in de regio werken al langer samen om de gezondheid te bevorderen.

Lees ook: GGD Groningen opent mobiele testunit voor maatschappelijk verkeer bij de grens

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button