Algemeen

Drukte bij testlocatie bij de grens: GGD plaatst grotere container

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De GGD heeft een andere zeecontainer neergezet in Bad Nieuweschans, bij de grens tussen Nederland en Duitsland, waarin coronatesten worden afgenomen. Deze container zou eigenlijk afgelopen donderdag al in het grensdorp worden geplaatst, maar door pech werd er in de tussenliggende dagen gewerkt met een noodoplossing.

- advertentie -

Zo werd een container die aanvankelijk diende als wachtruimte gebruikt als testruimte, terwijl twee busjes werden gebruikt als administratie- en laboratoriumruimte. In de container die nu is geplaatst vinden alle genoemde handelingen plaats in één ruimte.

Het gemiddeld aantal gasten per dag zou rond de vijftig liggen.

Maatschappelijk verkeer
Nederlanders mogen alleen Duitsland in met een negatieve coronatest. De mobiele testunit is bedoeld voor het zogenaamde maatschappelijke verkeer. Het gaat dan om Nederlanders die in Duitsland moeten zijn voor mantelzorg, studie of stage. Of die hun huisarts over de grens hebben. Mensen, die gaan winkelen of tanken in Duitsland kunnen geen gebruik maken van de mobiele unit. Zij moeten zelf een test doen in een commerciële teststraat. Voor mensen die in Duitsland werken bestaat al langer een testmogelijkheid.

Dagelijks geopend
De mobiele testunit is vanaf donderdag 29 april dagelijks geopend van 8.00 – 15.30 uur. Medewerkers van GGD Groningen voeren een sneltest uit. Bij een negatief testresultaat krijgt men een Duitstalig

testbewijs mee. De test is gratis.

- advertentie -

Lees ook: Testunit GGD Groningen geopend bij de grensovergang

- advertentie - 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button