Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Eerste grote internationale wedstrijd in 2021 weer succesvol voor Marten Luiten

- advertentie -

Winschoten – Van 5 tot en met 9 mei wordt er in Exloo in de paardensport een belangrijke internationale wedstrijd verreden. Tijdens het CDI Exloo startte Winschoter Marten Luiten met het paard Fynona twee keer en beide dagen waren ze weer onverslaanbaar.

- advertentie -

De laatst verreden grote wedstrijd voor Marten en het paard Fynona was in september, het NK en daarna lagen alle grote wedstrijden stil. Echter, zoals alle sporters, trainde de tweedejaars bedrijfskunde student wel door. “Ik trainde wel anders, normaal heb je de focus erg op de totale proef liggen, nu was ik meer bezig met het verbeteren van de specifieke onderdelen. Ook waren er wel eens wat meerdere vrije dagen voor Fynona,” vertelt Marten.

“Doordat ook school doorgaat maar gewoon vanuit huis, er geen wedstrijden waren, ben ik veel thuis en bij de kadertrainingen geweest. Ik heb meerdere paarden bij huis staan, waaronder een paard van een Deense ruiter, dus ik verveel me niet.” Marten is sinds 2020 opgenomen in het A Kader dressuur bij de Young Riders. Voorlopig blijft hij in deze hoge klasse strijden om de ere plaatsen.

Woensdag 5 mei reed Marten in Exloo mee in de landenproef. “Het was best stormachtig weer en je zag dat alle paarden wat onstuimiger waren. Mijn paard Fynona ging goed, maar ik vernam toch wel wat spanning en daardoor verbeterpunten.” Met een totaalscore van 77,157% werden ze toch met ruim 3% verschil eerste. Donderdag 6 mei werd de individuele proef verreden. Het was te merken dat de paarden hun wedstrijdritme oppakten en het weer was wat rustiger.

In deze proef kreeg Marten van één jury zelfs een score van 80%! De totaalscore kwam op 79.150% en wederom was dit ruimschoots voldoende voor de gouden medaille. “We rijden met de Young Riders in een erg sterk veld. De eerste 8 combinaties waren allemaal Nederlanders en de 8ste plek behaalde zelfs een totaalscore van 72%.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button