Cultuur

BiebLab houdt Nepnieuws Quiz voor kinderen

- advertentie -

Oldambt- Kijk elke woensdag naar BiebLab Live, hét kinderprogramma van de Groningse bibliotheken. Doe vanaf de bank of keukentafel mee aan de leukste activiteiten.  Woensdag 12 mei gaan we tijdens BiebLab Live (15.00 – 16.00 uur) de Nepnieuws Quiz spelen.

- advertentie -

Weet jij wat echt én nep is? Test je kennis tijdens de Nepnieuws Quiz van BiebLab. Woensdag 12 mei spelen we een Kahoot-quiz over nepnieuws.  In deze quiz komen de gekste nieuwsberichten en vreemdste video’s voorbij. Kun jij ontdekken wat echt is en wat nep? Laat je niet voor de gek houden en test hoe mediawijs jij bent! Daarnaast leggen Jeroen en Jolanda je deze middag uit hoe nepnieuws werkt en waarom mensen nepnieuws maken.

Wat heb je nodig:

  • Een scherm om de uitzending te kunnen bekijken
  • Een telefoon of tablet om de quiz mee te kunnen spelen op www.kahoot.it (de game-pin krijg je in de uitzending). De uitzending van BiebLab Live begint om 15.00 uur en is live te volgen via youtube.com/bieblab.

Hoe mediawijs ben jij?
In mei staan de online activiteiten van Biblionet Groningen in het teken van mediawijsheid. Leer deze maand alles over veilig en slim gebruik van (digitale) media.  Volg een online cursus over sociale media, doe mee met de webinar ‘Help! Mijn kind speelt Fortnite’ of speel met je gezin een digitale escaperoom. Kijk op www.biblionetgronininge.nl/online voor ons online programma.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button