Incidenten

Drie kandidaten voor brandweer Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Na een enorme wervingscampagne door de Schansker Brandweer om het team met vrijwilligers uit te breiden, zijn er afgelopen zaterdagmorgen 2 vrijwilligers op af gekomen. Dit waren 2 dames, één uit Bad Nieuweschans en één uit Nieuw Beerta. Een derde man had zich ook aangemeld, maar die lukte het vanmorgen niet om te komen. Dat meldt Bad Nieuweschans Online.

- advertentie -

“Deze gaan we uitnodigen op een oefenavond om een praatje en kennis te maken”, aldus Henk-Jan Meijer van het Brandweerkorps Bad Nieuweschans. “Woon je in Bad Nieuweschans of in de nabijheid en wil je iets doen voor je omgeving? Meld je dan aan als brandweervrijwilliger!”

Wanneer kun je vrijwilliger worden?
De brandweer zoekt enthousiaste, nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team. Het is belangrijk dat je woont in de buurt van een brandweerpost. Heb je geen brandweerervaring? Geen probleem, want de brandweer verzorgt je opleiding. In Oldambt is de brandweer op zoek naar vrijwilligers. Ook buiten onze gemeente is behoefte aan nieuwe vrijwilligers.

Een passende vergoeding
Als hulpverlener ben je in staat om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. De opleiding en de taken van de beroepsbrandweer en de vrijwilligers zijn hetzelfde. Het is daarom vanzelfsprekend dat je als vrijwilliger ook een passende vergoeding ontvangt. Vergaderingen, oefeningen, de studie en de uitrukken worden per uur uitbetaald. Daarnaast is er nog een vaste jaarvergoeding. De brandweer kent goede verzekeringsvoorwaarden, je werkt met modern materiaal en je krijgt een uitruktenue tot je beschikking.

Lees ook: Brandweer Bad Nieuweschans zoekt dringend nieuwe collega’s

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button