Op stap

Zomerfestival gaat ook dit jaar niet door

Winschoten – Een teleurstelling voor de organisatoren achter het Zomerfestival Winschoten. Voor het tweede opeenvolgende jaar gaat het evenement niet door. Corona gooit opnieuw roet in het eten. Volgens Luurt Duursema, één van de organisatoren van het evenement, is het momenteel nog te onduidelijk om het evenement door te laten gaan.

- advertentie - 

Het evenement organiseren kost veel tijd en geld. “We moeten daarom nu een beslissing maken, naast een evenementenvergunning hebben we ook toestemming van de Veiligheidsregio nodig. Hiervoor moeten we dusdanige voorzorgsmaatregelen treffen om de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers te beschermen, dat we financieel een groot risico nemen omdat we niet weten of het uiteindelijk door mag gaan” zegt Luurt tegen OldambtNu.nl.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

Vorig jaar ging het evenement ook niet door. “We hadden gehoopt dit jaar iedereen weer te ontmoeten tijdens het driedaagse festival” zegt Luurt. Het evenement zou dit jaar plaats vinden van 16 juli tot en met 18 juli.

Kermis
Er wordt nog gekeken of er wel een kermis kan komen. Kermisexploitant Martin Speelman wil graag komen, alleen voor hem is het momenteel ook nog te onduidelijk of het dan wel kan.

Het evenement staat vooral bekend om de ‘Nacht van Winschoten’. Sinds 2016 zijn er 2 dagen bijgekomen, met als thema: ‘Dance Event’ en ‘Familiedag’. Ook de braderie die er elk jaar is, gaat dit jaar niet door.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button