Incidenten

Man raakt auto en rijbewijs kwijt na forse snelheidsoverschrijding van 110 km/u

- advertentie -

Oldambt –  Woensdag zagen politie agenten van Team Verkeer Noord Nederland een voertuig rijden door de gemeente Oldambt. “Dit voertuig viel op door het geluid wat het produceerde, hierop is het betrokken voertuig gevolgd.” dat meldt de politie.

- advertentie -

Snelheidsmetingen
Tijdens de rit werden meerdere gemiddelde snelheidsmetingen gedaan. Dit resulteerde in de volgende metingen; 89 km/u waar 60 km/u is toegestaan, 81 km/u waar 50 km/u is toegestaan, 49 km/u waar 30 km/u is toegestaan. Tevens werd bij een filmende omstander extra gas gegeven waarbij onnodig geluid werd veroorzaakt. Op een weg buiten de bebouwde kom met een snelheidsbeperking van 60 km/u, werd uiteindelijk het gas stevig ingetrapt.

Rijbewijs en auto kwijt
Dit resulteerde in een gemiddelde snelheid van 176 km/u, na correctie 170 km/u. De pieksnelheid betrof echter 209 km/u. Resultaat 110 km/u overschrijding, oftewel een overschrijding van maar liefst 183%
In overleg is het voertuig in beslag genomen.

“De zaak zal worden voorgelegd aan de verkeersofficier. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder, afkomstig uit de gemeente Eemsdelta, is ingevorderd en de bestuurder zal worden aangemeld voor de cursus EMG.” aldus de politie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button