Algemeen

Booneschanskerbrug bijna gereed voor opening op 9 juni

- advertentie -

Booneschans In juli 2017 werd de Booneschanskerbrug afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Voor de brug werden betonblokken geplaatst. De betonnen aanbruggen van de uit 1951 daterende brug waren aan vervanging toe. Er was sprake van veel betonschade en bloot liggende wapening. Bovendien was de stalen val slechts geschikt voor licht verkeer met incidenteel vrachtverkeer (klasse 30 brug).

- advertentie -

De gemeenteraad stelde tijdens de raadsvergadering op 17 juli 2017 een krediet van achthonderd duizend euro beschikbaar voor het vervangen van de brug voor een semi-vaste betonnen brug. Eind november 2019 werd bekend dat de gemeente Oldambt twee ton extra uittrekt voor de bouw van een nieuwe brug. Er werd weer een nieuwe aanbesteding voor een semi-vaste brug gedaan. De keus viel op de firma Macadam B.V. Dit bedrijf bouwde ook de drie bruggen in Blauwestad die samen de Pieter Smitbrug vormen.

In alle vroegte werd vorig jaar op 13 oktober de brug bij Booneschans ontmanteld. De brug over het B.L. Tijdenskanaal wordt door een semi-vaste brug vervangen. Om te voorkomen dat de dijk ging verzakken werden damwanden geplaatst en kwam er een fiets- en voetgangersbrug.

Zoals op de foto’s is te zien hebben de mannen van de firma Macadam B.V. niet stilgezeten. Er wordt hard gewerkt om de brug af te krijgen. De nieuwe brug wordt op 9 juni aanstaande officieel geopend, maar waarschijnlijk is de brug al wel eerder open voor het verkeer. De naam van deze brug zal in de leuning worden verwerkt.

Bron: Bad Nieuweschans Online

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button