Weerbericht

Weekendweer: eindelijk heerlijk (terras)weer

- advertentie -

Landelijk – Na alle nattigheid en kou, ziet het weerbeeld er in dit laatste weekend van mei prima uit. De zon schijnt flink, maar er ontstaan ook stapelwolken. Regen wordt niet meer verwacht en het is in het overgrote deel van het land aangenaam weer met op veel plaatsen temperaturen van 20 tot 22 graden.

- advertentie -

Het natte weer met bijna elke dag regen is eindelijk voorbij.

Prima terrasweer
Het zonnige weer houden we in weekend vast. Zaterdag ontstaan landinwaarts nog enkele stapelwolken, maar regen wordt niet meer verwacht. De temperatuur stijgt naar 15 tot 17 graden in het noorden en naar ruim 20 graden in delen van Brabant en Limburg. Er waait een zwakke tot matige noordenwind en die wind maakt het in de kustgebieden, door invloed van de koude Noordzee, nog wel enigszins aan de frisse kant. Een (dun) jasje is daar dan ook aan te bevelen, maar zeker landinwaarts kan je makkelijk in T-shirt naar buiten. De terrassen zullen volstromen met prima terrasweer.

In het noorden en oosten kan het vooral zaterdagochtend nog wel tegenvallen met de zon. Vanaf de nog koude Noordzee kunnen (hardnekkige) wolkenvelden overtrekken en in dat geval stokt het kwik bij maximaal 13 graden.

Zondag doet de temperatuur er overal een schepje op. Bij veel zon stijgt de temperatuur in het midden, oosten en zuiden naar 20 tot 22 graden. In het noorden en westen wordt het maximaal 18 tot 20 graden. Wederom een heerlijke dag om naar buiten te gaan voor een wandeling of fietstocht.

Pas op de hoge zonkracht
Met het heerlijk zonnige weer worden veel lichaamsdelen aan de zon blootgesteld. De zonkracht is echter erg hoog dit weekend en verbranding ligt op de loer. Zondag is de zonkracht 7 en kan een lichte huid al in 10 tot 20 minuten verbranden. Goed insmeren of de schaduw opzoeken is deze dag dan ook verstandig.

Ook volgende week ziet het weerbeeld er zonnig en behoorlijk zomers uit met mogelijk zomerse temperaturen van 25 graden.

Lees ook: Nagenoeg alle terrassen in Oldambt vandaag weer geopend “Laat de zomer maar komen!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button