Weerbericht

Eindelijk zomers weer op komst

- advertentie -

Landelijk – Komende dagen schijnt de zon op veel plaatsen met zonkracht 6. Voor zondagmiddag wordt in de zuidelijke helft van het land zelfs zonkracht 7 verwacht. De onbeschermde huid kan dan binnen 10-25 minuten verbranden. Het zonnige weer gaat gepaard met aangename temperaturen van ruim 20 graden.

- advertentie -

Vrijdag start grijs met mist en lage bewolking, maar al snel breekt de zon door. Het wordt 16-20 graden en er is weinig wind. Dit maakt het heerlijk weer om buiten te zijn. Pas wel op met zonnen, want tussen 12:00 en 15:00 uur is de zonkracht 6. Zonder zonnebrandcrème verbrandt een lichte huid al in 15-30 minuten.

Zonovergoten weekend
Het weekend verloopt zonnig. Er ontstaan in de loop van de dag wel stapelwolken die de zon af en toe kunnen blokkeren, maar volgens het weeronline-weermodel schijnt op beide dagen de zon ruim 70% van de tijd dat ze kan schijnen.

Op zaterdag wordt het 16 graden in het noordwesten tot lokaal 21 in Limburg en het zuidoosten van Brabant. Zondag wordt het nog iets warmer met in het zuiden, midden en oosten van het land 20-22 graden. In de kustgebieden wordt het 17-20 graden.

Zonkracht 7 op zondag
Zaterdagmiddag komt de zonkracht uit op 6, maar zondagmiddag is de zonkracht zelfs 7. Wie naar buiten gaat, dient zich goed in te smeren of de schaduw op te zoeken. Hoe snel de huid verbrandt hangt ook af van je huidtype. Sommige mensen kunnen al na 10 minuten verbranden bij zonkracht 7, maar anderen pas na 25 minuten.

Zon ook goed voor je gezondheid
Onder invloed van zonlicht maakt de huid vitamine D aan. Dit is onder andere goed voor de weerstand en botten. Een kwartier in de zon is vaak al voldoende.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button