Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

SchuldHulpMaatje Oldambt reikt certificaten uit aan nieuwe Maatjes

- advertentie -

Oldambt- Deze week ontvangen 6 nieuwe Maatjes hun certificaat als vrijwilliger van SchuldHulpMaatje Oldambt. Na een driedaagse training mogen zij nu inwoners uit de gemeente Oldambt helpen die geldzorgen hebben. De Maatjes worden daarbij begeleid door een ervaren coördinator.

- advertentie -

De extra vrijwilligers zijn hard nodig, omdat er – mede door de coronacrisis – een grote stijging van het aantal hulpvragen wordt verwacht.

Het volgen van fysieke trainingen werd door corona onmogelijk. Er hadden zich eind vorig jaar al ruim 25 nieuwe vrijwilligers gemeld die Maatje willen worden. En een deel van hen was al begonnen aan de trainingen. Door de strengere coronamaatregelen werden de trainingen uitgesteld. Het trainingsbureau van SchuldHulpMaatje heeft toen adequaat gereageerd en is de trainingen online gaan aanbieden. Alhoewel elkaar fysiek ontmoeten sterk de voorkeur heeft en een online training erg vermoeiend is, heeft een aantal vrijwilligers nu toch de training kunnen afronden.

De zes nieuwe Maatjes worden deze dagen allemaal thuis bezocht door een van de coördinatoren. Daarbij tekenen ze hun overeenkomst en ontvangen ze naast hun certificaat een roos als dank. Op de foto ontvangt Tonnie Jurjens uit Beerta zijn certificaat uit handen van coördinator Inge Verbeek.

Gratis hulp bij financiële problemen
Veel mensen schamen zich soms zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt zijn er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen of samen een aflossingsplan te maken. Zij zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost de hulpvrager niets.

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer op orde te krijgen. En iemand die bij je blijft tot alles weer in orde is. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt doen dat. Samen lukt ‘t.

Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan hulp krijgen van een van de ruim 35 opgeleide Maatjes. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmoldambt.nl/hulp-bij-schulden/ of bel 06-15377069. We maken dan direct een afspraak om kennis met elkaar te maken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button