Cultuur

Lessen in De Klinker weer van start  

- advertentie -

Winschoten- Na bijna een half jaar online muziekles of dansen voor de tv of in de tent naast De Klinker, is iedereen weer welkom op zangles, orkestrepetitie, muziekles, balletles, tapdansen en theaterles.

- advertentie -

Kunstencentrum de Klinker is de voortzetting van de Algemene Muziekschool Oost Groningen en richt zich sinds september 1961 op het geven van individueel muziekonderwijs en groepslessen ballet aan leerlingen uit de gemeenten Oldambt en Westerwolde. Naast het geven van individueel muziekonderwijs zijn er groepslessen muziek, circus, theater, workshops, bands, koren en ensembles. Zo’n 700 leerlingen vinden wekelijks hun weg naar deze school voor de podiumkunsten in meer dan 40 soorten cursussen. Nu even met eenrichtingsverkeer door het gebouw en zonder dat ouders mee naar boven mogen.

Gitaardocent Piet Roovers ziet nog wel wat gaten in het rooster en alle docenten merken dat sommige groepen kleiner zijn. Docent hobo en fagot Vincent van Ballegooijen kan nog wel wat instrumenten als viool, cello en blokfluit gebruiken in zijn volwassen barok ensemble. Online les was voor een deel van de leerlingen toch reden om te stoppen. Datzelfde ziet  de pop- en rock bandcoach en dirigent van de harmonie- en fanfareorkesten. Koren liggen nog vrijwel geheel stil.

Afdelingshoofd Harry van der Laan: “Om de instroom te bevorderen hebben we besloten dat nieuwe leerlingen tot de zomervakantie gratis mogen proefdraaien. Ook verhogen we de lesgelden niet volgend seizoen”. Het volledige aanbod staat op de website en wie eens een proefles gitaar of een ander instrument wil doen of wil meedoen in een groep, maakt gewoon een afspraak via kunstencentrum@indeklinker.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button