Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Weekend met stevige buien op zaterdag en geregeld zon op zondag

- advertentie -

Landelijk – Het eerste weekend van juni kent qua weer twee gezichten. Zaterdag wordt een dag met veel bewolking en regen. In het oosten worden flinke buien verwacht met kans op onweer. Zondag ziet het weer er heel anders uit. Het is dan op heel veel plaatsen droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt op beide dagen landinwaarts naar 20 tot 22 graden, in de kustgebieden liggen de maxima tussen 17 en 20 graden.

- advertentie -

Vergeet de paraplu niet
Na deze eerste zomerse week van 2021 volgt een weekend met twee gezichten. Vooral zaterdag is er veel bewolking aanwezig en in grote delen van het land regent het van tijd tot tijd. Lokaal kan het flink plenzen en is ook onweer mogelijk.

De wind waait uit het noorden tot noordwesten en neemt toe naar matig. In het oosten waait het niet of nauwelijks. Op veel plaatsen wordt het een graad of 15, maar als de zon even doorbreekt komt het kwik een paar graden hoger uit.

Zondag beste dag van het weekend
Het weerbeeld ziet er zondag beter uit. Er zijn zonnige perioden, maar in het oosten komt nog vrij veel bewolking voor en is kans op een bui. Er waait een matige noordenwind en daarmee wordt voor veel mensen aangename lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 20 tot 22 graden. Op de Waddeneilanden en direct aan zee wordt het zondagmiddag maximaal 18 of 19 graden.

Let zondag op de hoge zonkracht. Er wordt zonkracht 7 verwacht en daardoor kan de onbeschermde huid al na 10 tot 25 minuten verbranden. Weeronline adviseert dan ook om goed te smeren.

Volgende week blijft het aangenaam zomerweer met veel ruimte voor de zon. Door een noordenwind is het niet heet, maar met temperaturen van 20 tot 25 graden juist heel aangenaam.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button