Algemeen

Buren nemen kijkje tijdens inloopdag in zusterflat Winschoten

- advertentie -

Winschoten- De zusterflat van het voormalig Sint Lucas ziekenhuis in Winschoten krijgt een nieuwe bestemming. Waar destijds de “broeders en zusters” van het ziekenhuis huisden, veelal tijdens hun interne opleiding tot verpleegkundige, komen nu 54 appartementen en maisonnettes.

- advertentie -

Boven op de flat, in het midden van het gebouw, komt een penthouse van waaruit je een prachtig uitzicht over Winschoten hebt. “Maar” zo zegt directeur en eigenaar van het pand David Maas van Wima vastgoed: “Dat heb je eigenlijk vanaf de derde verdieping al”.

Vergunning
Nadat Wima Vastgoed het pand had gekocht was het wachten op de benodigde vergunningen, er rustte een maatschappelijke bestemming op, dat moest omgezet naar een woonbestemming. Nu wordt er volop gewerkt. Het sloopwerk is grotendeels afgerond en van de meeste appartementen kun je de contouren zien en van een paar zelfs de inrichting van keuken en sanitair. De meeste kamers krijgen een balkon of terras.

Afbouwen
De maissonettes hebben een bovenverdieping met twee slaapkamers. “Nu het afbouwen kan beginnen, gaat het snel.” zegt Jeroen Hemmes, projectleider. Hij steekt zijn enthousiasme over het uitzicht niet onder stoelen of banken, en gelijk heeft ‘ie, het is prachtig.

“We hopen vanaf september de eerste appartementen te kunnen opleveren, de laatsten zullen begin volgend jaar klaar zijn. Iedere vleugel heeft een eigen entree en voor alle appartementen komt er een berging in het souterrain.

Nieuwe naam: ‘Domeq’
Het gebouw zal de naam ‘Domeq’ gaan krijgen, een eerbetoon aan Eddy Maas, vader van directeur Maas van Wima vastgoed. ‘Domeq’ is oost-Europees voor ‘huis’. De laatste klus van Eddy Maas was het bouwen van een complex voor jongeren in Brno, een stad in Tsjechië.

Op een van de vleugels worden zonnepanelen geplaatst, de andere vleugel wordt voorzien van een sedumdak. Met daarnaast  alle isolerende maatregelen waaronder triple glas zullen de toekomstige bewoners een lage energierekening tegemoet kunnen zien.

Inloop dag
Vandaag waren de omwonenden uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Zo’n veertig mensen maakten daar gebruik van. Benieuwd naar hoe hun nieuwe buren zouden gaan wonen. Fijn dat een beeldbepalend pand niet verpaupert maar op deze manier een mooie bestemming zal krijgen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button