Sport

10e keer Nederlands goud voor Marten Luiten

- advertentie -

Ermelo – De Nederlandse Kampioenschappen dressuur vonden van 4-6 juni plaats in Ermelo. Winschoter Marten Luiten streed in de Young Riders klasse voor het eremetaal. En ondanks dat de concurrentie ook tijdens de lockdown flink heeft doorgetraind, was het duo zowel zaterdag met de gewone proef als zondag met de kür onverslaanbaar.

- advertentie -

De zaterdag score van 79,363 was bijna 5% xmeer dan de nummer twee, Thalia Rocks. Zondag behaalden ze maar liefst 82,375%, bijna 2,5% meer dan de ook weer zeer sterk rijdende Thalia. De totaal score van Marten was 161,738 wat hem overtuigend Nederlands Kampioen maakte. Een prestatie die hij nu voor de 10e keer heeft gehaald!

Met de ontzettend hoge scores worden de inzet van Marten en zijn manier van trainen goed beloond. Het paard Fynona is een sensibel paard die op een uiterst respectvolle manier gereden moet worden. Door de fijne rijstijl van Marten, laat Fynona telkens nog weer een mooie groei zien en worden de proeven steeds geroutineerder en foutlozer gereden.

Dit seizoen rijdt Marten nog in deze klasse met Fynona, de bedoeling is daarna met haar te promoveren naar de U25. Dit hoeft nog niet, maar de ambitieuze student heeft nieuwe troeven die hij dan bij de Young Riders gaat starten. Gezien zijn prestaties lijkt het aannemelijk dat Marten en Fynona weer deel gaan uitmaken van het EK team, maar die beslissing moet door bondscoach Monique Peutz nog worden gemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button