Algemeen

Bredeschool Scheemda in de race voor ANWB verkeersplein

Scheemda – “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer en moeten daarover nog veel leren. Daarom toveren we dit jaar in iedere provincie één schoolplein om tot een ANWB Verkeersplein. De afgelopen weken hebben meer dan 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld.” dat schrijft de ANWB, organisator van het evenement.

- advertentie - 

Jij kunt meebepalen wie het ANWB Verkeersplein wint. Breng vóór 10 juni je stem uit!

OBS Futura, CBS Annewieke
“De verkeersveiligheid rondom de school is slecht. Rond en in de buurt van de school zijn veel onveilige en wisselende verkeersituaties. Er ligt een grote, drukke kruising op de schoolroute met oversteekplekken en er staan bij school veel geparkeerde auto’s waar kinderen tussendoor moeten. Verder hebben we een Kiss & Ride zone bij de school.” aldus de beide scholen samen.

“Een verkeersplein is erg welkom. Het oefenen van verschillende verkeerssituaties is zeer waardevol.Niet alleen het “horen” van de regels is heel belangrijk, maar het doen is nog veel belangrijker. Helemaal gezien de slechte verkeerssituatie rond de school is dit van belang. En hoe mooi is het, om te oefenen in een veilige setting.”

Het werken met het verkeersplein zal een structurele plek krijgen binnen de verkeerslessen.

Breng je stem uit via deze website.

Het ANWB Verkeersplein
Het ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen van groep 1 t/m 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. Daarnaast ontvangen de 12 winnende scholen een lespakket waarmee ze op een leuke en leerzame manier alles uit het ANWB Verkeersplein kunnen halen. Zo gaan de kinderen straks goed voorbereid op pad.

Breng je stem uit
Meer dan 300 scholen maken kans op één van de twaalf ANWB Verkeerspleinen. En jij kan jouw favoriete school helpen deze te winnen! Heel simpel: door vóór 10 juni je stem uit te brengen. De scholen met de meeste stemmen, waarbij we rekening houden met het aantal leerlingen dat naar de school gaat, komt in de top drie van de provincie terecht.

Deze top drie wordt voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Zij bepaalt uiteindelijk wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier.

Jouw stem is 50 euro waard
Wanneer je stemt, vergroot je niet alleen de kans dat jouw favoriete school wint. Je maakt zelf ook nog eens kans op een ANWB-cadeaubon ter waarde van 50 euro. Onder alle stemmers verloten we vijf cadeaubonnen. Hierover krijg je na de sluiting van de stemronde persoonlijk bericht.

Bekijk hier de gehele lijst met de deelnemende scholen.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button