AlgemeenVideo

Steigerbrug Blauwestad weer toegankelijk na aanbrengen draaiend deel (video)

- advertentie -

Blauwestad – In Blauwestad ligt tussen de wandelboulevard in het Havenkwartier en strand Zuid een houten steigerbrug. Om in de toekomst nog meer vaarroutes te creëren, werd in deze steiger afgelopen woensdag een draaiend deel aangebracht.

- advertentie -

De werkzaamheden konden niet worden uitgevoerd zonder enige overlast. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren werd de steiger van half april tot begin juni afgesloten voor publiek. Deze afsluiting is nu voorbij.

“Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de provincie, zo hebben we de bestaande planken hergebruikt in de nieuwe brug.” vertelt Jan Hiddingh, technisch projectleider van de Provincie Groningen. “Komend jaar maken we ook een nieuwe brug aan de Hoofdstraat, dit om de vaarroutes te creëren.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button