EconomieVideo

Paviljoen Flonk opent de deuren bij het Oldambtmeer (video)

- advertentie -

Finsterwolde – Voor een lekkere kop koffie, een heerlijke borrelplank met een goed glas wijn of een lekker diner kun je vanaf 16 juni aan de rand van het Oldambtmeer terecht bij Paviljoen Flonk. Gelegen aan het water naast de trailerhelling van Finsterwolde, heeft het paviljoen een prachtig uitzicht over het water.

- advertentie -

Eigenaar Erik Nap heeft samen met projectontwikkelaar Vierkant Vastgoed een uniek restaurant gerealiseerd aan de Funenbrug. Van buiten een strakke uitstraling passend bij de vele type woningen in Blauwestad, binnen een knusse inrichting met veel hout en lichte kleuren wat doorgevoerd is op het terras.

Eenvoudig sjiek
Erik heeft al jaren horeca ervaring bij Gasterij Smits. Eerst als medewerker, daarna als eigenaar. De wens om aan het water van het Oldambtmeer een fijn paviljoen te starten was er. En projectontwikkelaars Stefan Wiekens en Matthieu Pasveer zochten een enthousiaste jonge ondernemer om hun paviljoen te gaan uitbaten. In overleg is de inrichting tot stand gekomen. De ruimte is beperkt, maar het gevoel is ruim met veel licht door de mooie glazen pui. +Peil Architecten hebben alles tot in detail prachtig uitgewerkt, zoals de handgemaakte hanglampen.

Klein maar veel keus
De menukaart heeft Erik uiteraard zelf bedacht. “We wilden een kleine kaart maar wel met een uitgebreide keuze. Dus is er een heerlijke schnitzel Flonk, maar ook snoekbaars met Groningse mosterdsaus. Dat geldt ook voor ons drinken, een lekker bier op de tap en een speciaal bier. De wijnen zijn zo uitgekozen dat er voor bijna elke liefhebber wel wat is.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Eigen aanlegsteiger
Het restaurant is goed bereikbaar en heeft op het eigen terrein 25 parkeerplaatsen. Voor de bezoekers op de fiets zijn voldoende fietsenstallingen geplaatst. Momenteel mogen er binnen 30 gasten plaatsnemen en kunnen er ongeveer 52 op het terras genieten van het water. In het water liggen twee steigers, de langste is bijna 70 meter waar wel 40 boten kunnen liggen en een kleinere steiger voor circa 4 bootjes.

En uiteraard aanleg mogelijkheid aan de kade van het paviljoen. “Met deze eigen steigers in ons eigen water, kunnen onze gasten zo even aanmeren en lekker komen eten. Tevens zullen er een aantal ligplekken in de verhuur komen.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Levenslustig genieten
Al met al is er een prachtige accommodatie aan het Oldambtmeer bij gekomen waar je tijdens een fietstocht heerlijk even kunt uitrusten onder het genot van iets kleins, maar zeker kun je ook na een dagje lekker varen, uitstekend dineren. Voor informatie, reserveren en openingstijden: www.paviljoenflonk.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button