GemeenteVideo

Schoonmaakactie in Blauwestad begonnen na rotzooi op het strand (video)

- advertentie -

Blauwestad – Afgelopen weekend heeft een feestje op het strand in Blauwestad geleid tot veel rotzooi. De glasscherven die achterbleven in het zand en in het water zorgden voor een onveilige situatie. “We hebben borden geplaatst om bezoekers hiervoor te waarschuwen. De scherven op het strand en de steiger zijn zaterdag al door ons opgeruimd. ” aldus de gemeente Oldambt.

- advertentie -

“Vandaag start een aannemer met het schoonmaken van het water. Dat duurt een paar dagen en kost ons zo’n 2000 tot 3000 euro. Een klein groepje jongeren heeft op deze manier veel overlast veroorzaakt voor een grote groep mensen die het strand graag wilden bezoeken. En dat vinden we op z’n zachtst gezegd niet netjes.” meldt de gemeente.

“We doen er als gemeente alles aan om ervoor te zorgen dat de openbare ruimte schoon, heel en veilig blijft. Zo hebben we een zogenaamde strandsleper waarmee we afval uit het zand kunnen verzamelen. Ook zijn er voldoende prullenbakken op de stranden en plaatsen we er in de zomer containers bij omdat we dan extra afval verwachten.” aldus burgemeester Cora-Yfke Sikkema.

“Helaas is het feestje op het strand in Blauwestad niet uniek. Ook op andere plaatsen in Oldambt is overlast door zwerfafval en glasscherven. Het opruimen hiervan kost ons als gemeente onnodig veel tijd en geld. En omdat we als gemeente zuinig moeten omgaan met ons geld, kunnen we niet iedere keer zo’n opruimactie betalen.” zegt Sikkema.

De burgemeester roept daarom op om je verantwoordelijkheid te nemen als je de openbare ruimte bezoekt en je rommel weer op te ruimen als je vertrekt.

Lees ook: Jongeren laten puinhoop achter na feestje op strand

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button