Algemeen

Provincie investeert 1,3 miljoen voor betere recreatie Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – De provincie investeert een kleine 1,3 miljoen euro in het gebied rond het uitdijende woongebied Blauwestad. Het geld is bedoeld voor het upgraden van fietspaden, de aanleg van kanosteigers en verbeterde faciliteiten voor surfers op het Oldambtmeer. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

De provincie haalt het bedrag uit de RSP-pot, de pot met geld die naar het noorden kwam toen de Zuiderzeelijn werd afgeblazen.

‘Dit plan kunnen we steunen’, zegt Statenlid Ankie Voerman van oppositiepartij Partij voor de Dieren. ‘Er wordt een fietspad om een natuurgebied heen gelegd, met veel respect voor de natuur. Dat vinden we uiterst belangrijk.’ Soortgelijke geluiden zijn ook te horen bij de Partij van de Arbeid.

Meningsverschil over woningbouw
De investeringsagenda voor Blauwestad is opgetuigd nadat de provincie besloot om de woningbouw een boost te geven. Projectontwikkelaar Geveke kreeg toestemming om woningen in het goedkopere segment te bouwen, tegen de doelstelling in waar Blauwestad oorspronkelijk was bedoeld, namelijk duurdere woningen voor Randstedelingen die Oost-Groningen zouden opzoeken.

Dat plan zorgde voor een oplopend meningsverschil tussen de provincie en betrokken gemeenten als Oldambt en Pekela, die zelf door de krimp de nullijn moesten hanteren wat betreft nieuwbouwprojecten. Deze investeringsagenda is een gevolg van verbeterde verhoudingen tussen provincie en de streek.

VVD-Statenlid Mada Miessen hoopt dat de investering Oldambt gaat helpen in de ontwikkeling, aangezien de welvaart in de gemeente achterblijft. ‘Hopelijk geeft dit de streek de broodnodige boost.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button