Incidenten

Strand noord ruim afgezet na aantreffen hoeveelheid glas

- advertentie -

Midwolda – Aan de noordrand van het Oldambtmeer, in Midwolda, is dinsdag door de gemeente ook een hoeveelheid glaswerk aangetroffen op het strand en in het water. Dit nadat de gemeente meerdere meldingen kreeg.

- advertentie -

Het strand werd ruim afgezet met rood-wit lint. Op woensdagmiddag om 12.30 uur is de aannemer begonnen met de werkzaamheden, die duren tot het einde van de middag.

Aannemersbedrijf
“Dezelfde aannemer die strand zuid heeft schoongemaakt, is nu ook bezig op strand noord. Zij schrapen met een kraan een laag zand weg en brengen een nieuwe laag zand aan”, zegt een woordvoerder van de gemeente Oldambt.

Kosten
“We proberen de kosten van de schoonmaakoperatie te verhalen op de daders. Maar dan moeten we wel weten wie dit gedaan heeft,” zei burgemeester Cora-Yfke Sikkema al eerder.

Ruim je rommel op
Beide stranden zijn nu klaar voor de zomermaanden. “Het opruimen hiervan kost ons als gemeente onnodig veel tijd en geld. En omdat we als gemeente zuinig moeten omgaan met ons geld, kunnen we niet iedere keer zo’n opruimactie betalen.” zegt Sikkema.

De burgemeester roept daarom op om je verantwoordelijkheid te nemen als je de openbare ruimte bezoekt en je rommel weer op te ruimen als je vertrekt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button