Regionaal nieuws

Over twee weken zijn stuntprijzen bij kratjes bier verboden

- advertentie -

Landelijk – Supermarkten en slijterijen mogen met ingang van 1 juli niet langer meer dan 25 procent korting geven bij de verkoop van alcohol. Dat staat in de nieuwe Alcoholwet die per die datum de Drank en Horecawet (DHW) vervangt.

- advertentie -

De Alcoholwet vervangt over twee weken de DHW. Behalve het verbod op grote kortingen op drank, wordt daarin ook het doorgeven van drank aan minderjarigen strafbaar gesteld en wordt de naleving van de regels voor de verkoop van bier, wijn en sterke drank ‘op afstand’ (online) strenger.

De NVWA zal de nieuwe regels handhaven. Bij overtreding, wordt een boete opgelegd. “De hoogte kan variëren van 1.360 euro tot 5.440 euro”, laat een woordvoerder aan NU.nl weten.  De precieze hoogte hangt onder andere af van hoe groot het bedrijf is en of dat eerder de fout in is gegaan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button