Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Kans op zware onweersbuien vanaf vanavond

- advertentie -

Landelijk – Zware onweersbuien kunnen later op de donderdagavond en in de nacht naar vrijdag voor overlast zorgen. Bij deze buien is namelijk kans op veel bliksem, windstoten en ook veel regen. Voor de buien uit is het overdag heet met 30-35 graden. Ook vrijdag kunnen fikse onweersbuien ontstaan.

- advertentie -

Het zomerweer van deze week bereikt vandaag een hoogtepunt met veel ruimte voor de zon en in het hele land tropische temperaturen tussen 30 en 35 graden. Vanavond neemt vanuit het zuiden de kans op onweersbuien geleidelijk toe. Vooral laat op de avond en in de nacht naar vrijdag kunnen vanuit België zware buien ons land binnentrekken. Hierbij is veel bliksem mogelijk, lokaal ook zware windstoten en hagel. Zeer plaatselijk kunnen de windstoten nog een stuk forser uitpakken.

Bij de onweersbuien valt ook veel regen in korte tijd. Daardoor is kans op wateroverlast. Bovendien kan het door de regen glad worden op de weg. Het is namelijk lange tijd droog geweest, waardoor vuil en olie zich op het wegdek hebben opgehoopt. Bij regen vormt dit een gladde zeepachtige laag op het asfalt.

Waarschijnlijk komen de meeste buien pas na de EK-wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal. Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline: “Wel raden we aan vanavond ook tijdens de wedstrijd goed de radar en het weerbericht in de gaten te houden. Zeker als je geconcentreerd naar de wedstrijd zit te kijken, kan een onweersbui je verrassen.”

Vrijdag opnieuw kans op onweer
De onweersbuien trekken waarschijnlijk vrijdagochtend naar het noorden weg, maar daarmee is de onweersdreiging nog niet geweken. Het is een broeierige dag met 25 tot 30 graden en een hoge luchtvochtigheid. Daardoor kunnen vrijdagmiddag en -avond nieuwe onweersbuien ontstaan. Dit kunnen fikse buien zijn met hagel, zware windstoten en veel regen.

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog en is het ook koeler met 17-25 graden. Zondag kan het opnieuw flink heet worden met kans zware onweersbuien.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button