Gemeente

Oldambtster college werkt aan perspectiefplan

- advertentie -

Oldambt – Sinds het begin van de coronacrisis hebben burgemeester Cora-Yfke Sikkema en de wethouders van Oldambt tal van gesprekken gevoerd. Met inwoners, jong en oud, met ondernemers, maar ook met andere partijen zoals zorginstellingen, het ziekenhuis of scholen. Om te horen hoe het gaat, een luisterend oor te bieden en te kijken wat we voor de Oldambtsters kunnen betekenen. Daarvoor gaat het college een perspectiefplan maken.

- advertentie -

De gemeente heeft geld van het Rijk gekregen om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden. Het college van Oldambt wil met dit geld doen daar waar het meeste behoefte aan is. Om hen die het nodig hebben te helpen om achterstanden weg te werken of (nieuwe) mogelijkheden te bieden. Het moet vooral een plan worden op basis van de behoefte in de gemeente.

Niet overal gelijk
“De coronamaatregelen hadden en hebben veel consequenties. Maar ik heb wel steeds wisselende reacties gehad. Bij de één ging het beter dan verwacht en bij de ander waren de gevolgen groot, heel groot,” zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Zij vervolgt: ”Dat horen we niet alleen van ondernemers, maar ook bij jeugd. Vandaag was ik met jeugdwethouder Jurrie Nieboer op de Campus. De één vond thuis prettig en kon zijn hoofd beter erbij houden en de andere miste wel een stukje discipline en begeleiding. We hebben het gehad over hoe zij het beleefd hebben, wat ze misten en hoe ze verder willen.”

Meer gesprekken volgen
Naast alle gesprekken die zijn geweest, volgen er nog meer. Enkele voorbeelden hiervan zijn de gesprekken met (horeca-)ondernemers voor de zomer en een gesprek met jongeren van het Dollard College. Daarnaast spreken de collegeleden ook zeer regelmatig met onze welzijnsorganisatie Sociaal Werk Oldambt én de politie. De signalen uit deze gesprekken en anderen vormen de basis voor een coronaperspectiefplan in Oldambt dat na de zomer aan de raad wordt voorgelegd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button