Algemeen

Duitsland haalt provincie Groningen van risicolijst

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Duitsland beschouwt drie Nederlandse provincies vanaf zondag niet langer als risicogebied met veel coronabesmettingen. Wie uit Groningen, Friesland of Zeeland naar Duitsland reist hoeft dan geen negatieve test of inentingsbewijs meer te tonen en de quarantaineplicht vervalt.

- advertentie -

Voor de overige provincies blijven de regels nog wel gelden. Dat meldt RTV Noord.

Hoogrisicogebied
Het Duitse beleid werd rond Pasen aangescherpt vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland. Het Robert Koch Instituut (RKI), het Duitse RIVM, meldde vrijdag dat de drie genoemde provincies van de lijst van zogeheten hoogincidentiegebieden worden afgevoerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button