Incidenten

Inwoner na verwoestende brand in Nieuwolda: “Het is verschrikkelijk”

- advertentie -

Nieuwolda – “Het is verschrikkelijk”, dat zegt een inwoner van Nieuwolda die vrijdagochtend stond te kijken bij het afgebrande monumentale boerderij in Nieuwolda. Alleen de voorgevel en zijgevels staan er nog, voor de rest is er weinig over. “Het pand was niet meer de redden, we hebben het gecontroleerd laten uitbranden” liet de brandweer weten.

- advertentie -

De boerderij is gebouwd in 1870, voorheen kon men ook feestjes en partijen organiseren in de schuur van de boerderij. “Veel mensen hebben hier herinneringen.” zegt de man.

“Dat vind ik heftig”
Burgemeester Cora-Yfke Sikkema reed afgelopen nacht direct naar Nieuwolda toe. “Ik werd gebeld door de meldkamer, dan weet je direct;  er iets aan de hand.” zegt Sikkema. “Vooral toen ik hoorde dat de brand zodanig groot was dat de mensen er niet meer zouden kunnen wonen. Dat vind ik heftig.”

Asbest
Bij de brand is asbest vrijgekomen, dit zat in het dak verwerkt. Volgens de woordvoerder van de brandweer zou dit op eigen terrein zijn gebleven, en vormt dit geen direct gevaar. Met linten met de tekst: ‘Pas op, stop, asbestgevaar! is de omgeving afgezet.

Brandweerinzet
Diverse korpsen bestreden de brand donderdagnacht. Er was geen redden meer aan voor de brandweer, het vuur sloeg bij aankomst snel om zich heen. De brandweer was nog uren aan het nablussen. Niemand raakte gewond.

Lees ook: Brand legt woonboerderij Nieuwolda volledig in de as (video)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button