Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Leerlingen obs de Waterlelie halen met markt bijna €1000,- voor KiKa op

- advertentie -

Winschoten – Groep 7 en 8 van obs de Waterlelie hebben afgelopen vrijdag een ware ondernemersmarkt op hun schoolplein gehouden. Ze verkochten popcorn, zelfgemaakte chips, gevulde koeken, ijs, autootjes, plantjes en sieraden. Ook was er een loterij waar een aantal mooie prijzen te winnen waren.

- advertentie -

De leerlingen kwamen goed beslagen ten ijs, zij kregen voorgaande weken namelijk les van ondernemers uit de regio. Onder deze professionele begeleiding zetten de leerlingen hun bedrijfjes op. Ze leerden een bedrijfsplan schrijven en kregen zelfs een lening. Ook maakten de leerlingen reclame voor hun bedrijf, en dat leverde veel klanten op. ‘Ik ben helemaal kapot,’ zei een van de ijsverkopers, ‘er stond zo’n lange rij!’

De markt begon om 15.15, in de stralende zon en met gezellige muziek. Ouders, broertjes, zusjes en zelfs een paar opa’s en oma’s kwamen een kijkje nemen. Binnen een kwartier waren de eerste producten al uitverkocht. Vooral de popcorn, gevulde koeken en versierde mokken gingen hard.

(Lees verder onder de foto)

De winst die de leerlingen maakten, gaat naar het goede doel: Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). En winst is er zeker behaald: maar liefst €413,76, een bedrag waar de jonge ondernemers trots op mogen zijn. Om het allemaal nog mooier te maken is er een anonieme geldschieter die het opgehaalde bedrag zal verdubbelen, waarmee bijna € 1000,- zal worden gedoneerd aan KiKa.

IMC Basis
De leerlingen van obs de Waterlelie kregen les over ondernemen in het kader van IMC Basis. Dit is een programma van Stichting IMC Weekendschool en wordt op basisscholen door heel Nederland gegeven aan leerlingen van groep 7 en 8. Gedurende twee jaar krijgen zij wekelijks onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de leerlingen meenemen in hun beroep.

De nadruk van de lessen ligt op zelf doen en ervaren. Door de lessen denken leerlingen na over hun toekomst; wat vind ik interessant, waar ben ik goed in, wat past bij mij en wat niet? Hierdoor kunnen ze later goed gemotiveerde keuzes maken als het gaat om schoolprofiel, studie en werk.

Kijk voor meer informatie op www.imcweekendschool.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button