Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Inzamelingsactie voor bewoners boerderijbrand Nieuwolda

- advertentie -

Nieuwolda – “Het gezin dat slachtoffer is geworden van de verwoestende woningbrand in Nieuwolda deze week, heeft zo snel mogelijk vervangende woonruimte nodig”. Dat schrijft de zus van de moeder van het gezin. Ze heeft er een inzamelingsactie voor opgezet.

- advertentie -

In de nacht van 17 juni is in Nieuwolda de boerderij van de familie Dijk volledig vernietigd door een brand. “Ze zijn alles kwijt. We willen ze met deze inzamelingsactie helpen ze weer onder dak te krijgen. Uw bijdrage is van harte welkom.” schrijven ze.

‘Niet makkelijk met vier kinderen’
“Met twee grote kinderen, twee kleine kinderen, twee grote honden, 6 katten en kippen is dat niet eenvoudig.  De verzekering zal er voor zorgen dat uiteindelijk een nieuwe woning gerealiseerd zal worden, maar tot die tijd zal er op het terrein een noodwoning moeten komen, om zo’n twee jaar in te verblijven. Het bedrag van de verzekering is hiervoor niet toereikend.” schrijft ze.

“Hun droomboerderij waar ze zo hard voor gewerkt hebben en die ze de afgelopen twee jaar met zoveel liefde en geduld verbouwd hebben is inclusief al hun persoonlijke bezittingen verloren gegaan. Een dramatische nacht, met toch ook een groot geluk dat er niemand gewond is geraakt.”

Met een crowdfundingsactie hoopt ze 10.000 euro op te halen voor het gezin.

Lees ook: Inwoner na verwoestende brand in Nieuwolda: “Het is verschrikkelijk”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button