Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Winschoter Durandus Takens in zonnetje gezet met donatie voor goede doelen

- advertentie -

Winschoten – Durandus Takens werd deze week in het zonnetje gezet voor zijn bijzondere inzet als vrijwilliger in Groningen. Ars Donandi overhandigde hem een cheque van 2.500 euro om door te geven  aan een goed doel. Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, doet de stichting deze maand in iedere provincie een schenking. Meneer Takens maakt op zijn beurt met dit geldbedrag goede doelen waar hij zich voor inzet blij.

- advertentie -

Deze week zocht William Schonewille, bestuurslid bij Ars Donandi, Durandus thuis op in Winschoten. De afgelopen jaren heeft meneer Takens zich actief ingezet voor verschillende goede doelen, activiteiten en verenigingen. Zo is hij medeoprichter van toneelclub Toneel 82 in Midwolda, waar hij ook bestuurslid en vrijwilliger was. Daarnaast was hij zeer actief in verschillende functies bij Tennisclub Niekse Meppers en voetbalvereniging MOVV. Veel mensen uit de omgeving kennen Durandus ook als bestuurslid van ijsbaanvereniging Eigen Kracht, waar hij al sinds 1991 bij betrokken is.

Durandus Takens mocht het bedrag over meerdere goede doelen verdelen: ‘Wat een leuke verrassing, ik heb goed nagedacht over wie ik hier blij mee kan maken.’ Hij besloot het bedrag te verdelen over voetbalvereniging MOVV, tennisvereniging Niekse Meppers en ijsbaanvereniging Eigen Kracht. ‘Deze zet zich iedere winter in voor de schaatsliefhebbers uit Midwilda en de wijde omgeving!’.

De kunst van het geven
Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen ‘fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede dingen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels hebben meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button