Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Jongeren in actie om lichtpuntjes te realiseren

- advertentie -

Winschoten – Tijdens de periode van de pandemie heeft een kleine club jongeren aangegeven mentale gevolgen te ondervinden van de beperkingen. Deze jongeren zijn, met ondersteuning van Sociaal Werk Oldambt, aan de slag gegaan met een plan; kleinschalige activiteiten organiseren voor en door jongeren.

- advertentie -

In samenwerking met Dollard College en Campus Noorderpoort is er een enquête uitgezet waarin naar de interesses van jongeren en om participatie werd  gevraagd. Via school en het jongerenwerk van Sociaal Werk Oldambt hebben we een enthousiaste groep jongeren gevonden die zich willen inzetten voor het organiseren van activiteiten in de zomervakantie. Ze hebben 11 activiteiten bedacht, voor kinderen in basisschoolleeftijd en voor jongeren van 12 t/m 23, onder de noemer Broezznd Oldambt.

Deze groep jongeren wordt ook ondersteund door professionals uit het culturele veld; zoals de Klinker, F2DC, de Rijdende Popschool en docenten.

Broezznd Oldambt….Wij gaan vooruit
De eerste activiteit is de WijkResto, waar jongeren koken voor andere jongeren. Deelnemers kunnen  vrijdag 2 juli, vanaf 17:30 uur, voor 2 euro van een viergangenmenu genieten in jongerencentrum ‘ t Spoor in Winschoten. De tweede activiteit is donderdag 15 juli: abseilen van de Winschoter toren!

Opgeven voor de activiteiten is verplicht en kan bij jongerencentrum ‘t Spoor via WhatsApp (06 119 206 77) of met een DM via de socials van ’t Spoor.

Andere activiteiten die nog op stapel staan zijn: diverse workshops, buiten bios, springen op kussens en fotowedstrijd. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen volg ’t Spoor via de socials.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button