Gemeente

Veteranendag 2021: “Verhalen die horen bij vrijheid en veiligheid”

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 19 juni was de regionale Veteranendag van de gemeenten Oldambt en Westerwolde. Traditiegetrouw is daar in de week voorafgaand aan de landelijke Veteranendag bij stilgestaan. Vanwege de coronaomstandigheden op een andere manier dan voorgaande jaren, maar met evenveel respect en waardering.

- advertentie -

Dit jaar hebben we vooral verhalen van veteranen gedeeld. Verhalen over wat het betekent om veteraan te zijn en welke offers, groot en kleiner, zijn gebracht voor de vrijheid en veiligheid van mensen over de hele wereld. De week voorafgaand aan 19 juni zijn via de social-kanalen van de gemeente Oldambt en gemeente Westerwolde de interviews gedeeld. En ook via radio van RTV GO! en streekomroep Groningen1 waren de interviews te beluisteren.

Heeft u deze gemist en zou u nog wel willen luisteren? Kijk dan terug op Facebook, Instagram en/of Youtube van de gemeente.

Bijeenkomst Veteranencomités
Op zaterdag 19 juni was een kleine plechtigheid in de voormalige raadszaal in het gemeentehuis van Winschoten. In aanwezigheid van het Veteranencomité van Oldambt & Westerwolde hielden beide burgemeester een toespraak, was er een minuut stilte en de kranslegging.

Waarderende woorden
Burgemeester Cora-Yfke Sikkema sprak meermaals haar waardering geuit voor de veteranen: “Ook al ben je misschien goed voorbereid of wilde je zelf wel het leger in, dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Je maakt dingen mee die je in normale omstandigheden niet zou mee maken. En dat draag je met je mee. Soms lichamelijk door verwondingen, soms psychisch omdat je dingen hebt gezien die je niet meer kwijtraakt.”

Ze vervolgt: “Het is geen makkelijke opgave en de consequenties kunnen groot zijn. En dat omdat je moest in tijden van dienstplicht of omdat je graag wilde bijdragen aan vrede, vrijheid en veiligheid voor mensen over de hele wereld. Respect daarvoor. En heel veel dank!”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button