Incidenten

Politie waarschuwt voor nepwapens

- advertentie -

Oldambt – De politie Oldambt waarschuwt op Facebook voor nepwapens. “Onlangs was er weer een melding van jongens met vuurwapens. Dat bleken zwart geverfde spuitpistooltjes te zijn…” schrijven ze.

- advertentie -

In geval van een melding van een vuurwapen, al zijn het jongetjes, rukken agenten uit met getrokken wapens en in kogelvrije vesten. Agenten benaderden de situatie volgens de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV), ook wel de vuurwapenprocedure genoemd.

Als politiemensen bij een melding ook niet kunnen zien dat het om een nepwapen gaat is de kans groot dat de voor vuurwapens bestemde procedure wordt ingezet, met alle risico’s vandien voor degene met het nepwapen.

Nepvuurwapens
Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen.

Boetes voor het in het bezit hebben van nepwapens kunnen tot in de honderden euro’s lopen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button