Incidenten

Woning ontruimd wegens afgaande CO-melder

- advertentie -

Winschoten – Een woning boven een pizzeria aan de Bosstraat in Winschoten is afgelopen donderdagavond uit voorzorg kort ontruimd geweest, dit wegens een afgaande koolmonoxidemelder. Brandweerlieden hebben met ademlucht meerdere metingen gedaan in de woning

- advertentie -

In de woning werd inderdaad verhoogde CO-waarden gemeten. De brandweer vermoedt dat de koolstofmonoxide bij de geiser afkomstig is, maar de precieze oorzaak is bij ons niet bekend. De brandweer heeft het pand geventileerd waarna de bewoners weer naar binnen konden.

Koolmonoxide
Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging.

Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Een koolmonoxidemelder kan je op tijd waarschuwen en daarmee je leven redden!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button