Weerbericht

Weekendweer: stijgende temperaturen, maar ook buien

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend wordt het geleidelijk een paar graden warmer en zondag is het in het binnenland zomers warm met 25-27 graden. Ondanks de hogere temperaturen is het niet volop zonnig en zomers. Bewolking overheerst vaak het weerbeeld. Daarnaast kunnen verspreid over het land buien ontstaan met vooral later op de dag kans op onweer. Ook tijdens de wedstrijd Nederland-Tsjechië is kans op regen- en onweersbuien.

- advertentie -

Vandaag start de dag in het midden en oosten met ruimte voor de zon. Vanuit het westen raakt het vervolgens op steeds meer plaatsen bewolkt. Daarbij neemt vooral in de westelijke helft de kans op enkele buien toe. In het oosten blijft het grotendeels droog, maar de zon krijgen we nauwelijks meer te zien.

Langs de westkust wordt het niet warmer dan 19 graden. In het oosten en zuidoosten stijgt de temperatuur in de middag nog naar ongeveer 23 graden. Op het einde van de dag doven de buien uit en het wordt overwegend droog.

Wisselvallig zomerweer
Zaterdag krijgen we te maken met een zuidenwind en zachte lucht wordt naar ons land gevoerd. De temperatuur stijgt een paar graden, maar het weekend kan wel eens minder zomers uitvallen dan de weersymbolen doen vermoeden. In de warmere lucht ontstaan gemakkelijk wolken die de concurrentie met de zon aangaan. In de loop van de dag neemt de kans op buien toe. Vooral in de middag en avond kan het bij felle exemplaren ook onweren. Niet overal zal het tot een bui komen. Waar het droog blijft bestaat het weerbeeld uit een afwisseling van wolken en af en toe zonnige momenten. Het wordt 21 tot 25 graden.

Kans op buien tijdens Nederland-Tsjechië
Zondag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. In het zuiden en oosten wordt het zomers warm met 25 tot plaatselijk 27 graden. Elders liggen de maxima tussen 20 en 25 graden. Qua weerbeeld verandert er weinig. Bewolking overheerst en af en toe breekt de zon even door. Verspreid over het land kunnen buien vallen met vooral later op de dag kans op onweer.

Tijdens de achtste finale van het EK voetbal, waarbij Nederland tegen Tsjechië speelt, blijft de kans op regen- en onweersbuien aanwezig. Met temperaturen in de avond tussen 18 en 24 graden is het goed mogelijk om de wedstrijd buiten te bekijken, maar houd wel de radar in de gaten of ga voor de zekerheid onder een afdakje zitten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button