Cultuur

Docenten Ubbo Emmius nu ook dronepiloot

- advertentie -

Winschoten – Een negental docenten van Ubbo Emmius Winschoten locatie Bovenburen hebben hun examen dronepiloot gehaald. Ze hebben zowel hun theorie als praktijk afgerond.

- advertentie -

Drones zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. In het bedrijfsleven zijn ze te vinden in diverse sectoren, van de agrarische sector tot de bouw. Ze zijn enorm handig voor het maken van foto en video, het doen van inspecties en landmetingen en in de nabije toekomst voor de logistiek van bijvoorbeeld post en medicijnen. Drones hebben daarmee een enorme toegevoegde waarde. Om de leerlingen goed voor te bereiden op hun toekomst is het gebruik van drones opgenomen in het lesprogramma van Ubbo Emmius.

(Lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Sinds 1 januari 2021 zijn de regels omtrent het gebruik en het vliegen met drones aangescherpt. Daarom hebben de docenten van het Ubbo Emmius deze week een speciale opleiding gevolgd. De opleiding is verzorgd door Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal in samenwerking met het Noord-Nederlandse OmniDrones. De docenten van Ubbo Emmius beschikken nu over de juiste kennis om de leerlingen te begeleiden én over de vereiste ontheffingen om de drones te mogen besturen.

De opleiding dronepiloot is mogelijk gemaakt vanuit Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Groningen. Dit is een samenwerkingsverband van Ubbo Emmius, Dollard College en Noorderpoort Beroepsonderwijs om de instroom in de techniek te bevorderen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button