Incidenten

Brandweer verricht metingen in woning na vinden dode vogels

- advertentie -

Winschoten – Brandweer Winschoten werd zondagavond opgeroepen voor een koolmonoxide meting aan de Berkelstraat in Winschoten. Een bewoonster kwam thuis en trof haar vogeltjes dood aan op de bodem van de kooi. Omdat ze dit niet vertrouwde heeft ze de brandweer ingeschakeld.

- advertentie -

Omdat er mogelijk sprake was van koolmonoxide vergiftiging, heeft de brandweer metingen verricht en de ramen van de woning open gezet. Er werd uiteindelijk geen koolmonoxide in de woning gemeten.

Wel was het enorm warm in de woning, rond de 45 graden, dit waarschijnlijk door een storing in de CV, de vogels zijn door de warmte overleden.

Koolmonoxide
Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging.

Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Een koolmonoxidemelder kan je op tijd waarschuwen en daarmee je leven redden!

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button