Gemeente

Gemeente hijst regenboogvlag als statement tegen LHBTI-wetgeving Hongarije

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zondagochtend heeft de gemeente Oldambt een statement gemaakt tegen de LHBTI-wetgeving in Hongarije. Dit deed de gemeente door de regenboogvlag te hijsen bij het gemeentehuis in Winschoten.

- advertentie -

Gert Engelkens hield een kort maar krachtige toespraak. Met: ‘Iedereen is gelijk!’ eindigde hij zijn toespraak. Vervolgens werd de vlag gehesen samen met fractievoorzitter Hilbert Flokstra (PvdA).

Het hijsen van de vlag deed de gemeente niet alleen. Ook het Dollard College, het Noorderpoort en het Ubbo Emmius hebben zondag de regenboogvlag bij hun gebouwen gehesen. “Daarmee willen we laten zien dat in ons onderwijs en in onze gemeente ieder mens gelijk is.” aldus Engelkens.

Welke wet?
Iets meer dan een week geleden werd de wet in Hongarije aangenomen. Hierin worden de rechten van onder andere homo’s en lesbiennes beperkt. Zo zijn boeken en films met een homoseksueel personage of reclames waarin homo’s of transgenders te zien zijn verboden. Ook mag op scholen niet meer over het onderwerp gepraat worden. De Hongaarse regering zegt jongeren zo “te willen beschermen”.

Bijna alle leiders van verschillende Europese landen zijn boos op Hongarije. Toch is de premier van Hongarije niet van plan zich iets aan te trekken van alle kritiek. Hij zegt dat hij juist opkomt voor homoseksuelen en de wet niet gaat veranderen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button