Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Nieuwe versoepelingen in het Ommelander Ziekenhuis Groningen

- advertentie -

Scheemda – Vanaf afgelopen zaterdag 26 juni vonden er landelijk een aantal nieuwe versoepelingen plaats. Vanaf dat moment was het niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen in publieke binnenruimtes, zo ook in het Ommelander Ziekenhuis.

- advertentie -

“We willen allemaal de verspreiding van het coronavirus tegengaan. En wij willen ook dat een bezoek aan het Ommelander Ziekenhuis voor iedereen zo veilig mogelijk is.” meldt het ziekenhuis in een nieuwsbericht op hun website.

“Dit betekent dat patiënten en bezoekers geen mondneusmasker meer hoeven te dragen in ons ziekenhuis, als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Als afstand houden niet mogelijk is, is een mondneusmasker verplicht.”

“Als u op bezoek wilt komen en corona-gerelateerde klachten heeft, bent u als bezoeker niet welkom. Uitzonderingen hierop dienen vooraf in overleg met de betreffende afdeling te worden besproken. Als u zich prettig voelt bij het dragen van een mondneusmasker, voelt u zich dan vrij om deze te dragen en uw behandelaar ook te vragen een te dragen.”

De maatregelen in het kort:

  • Patiënten en bezoekers hoeven geen mondneusmasker meer te dragen in ons ziekenhuis, als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
  • Heeft u klachten zoals niezen, hoesten, keelpijn, kortademigheid, niets meer proeven en ruiken, koorts? Neem dan contact met ons op voordat u naar het ziekenhuis komt.
  • Kom alleen naar het ziekenhuis. Kunt u echt niet alleen komen, omdat u bijvoorbeeld slecht ter been bent? Dan mag u 1 begeleider meenemen. In zeldzame gevallen kunnen we een uitzondering maken, maar moet u eerst contact met ons opnemen. Kom dus niet zomaar met een begeleider.
  • Kom zo kort mogelijk van tevoren naar uw afspraak.
  • Als u in het buitenland bent geweest, neem dan voor uw afspraak contact met ons op.
  • Bezoek is welkom, maar er gelden wel maatregelen. Deze kunt u hier lezen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button