Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Weekend weer: eindelijk warmer, maar ook kans op buien

- advertentie -

Landelijk –  Zaterdag wordt het met 22-26 graden nog warmer, maar in de loop van de dag neemt de kans op buien toe. Ook zondag ontstaan regen- en onweersbuien. Voorlopig blijft het waarschijnlijk vrij wisselvallig met temperaturen die normaal zijn voor begin juli.

- advertentie -

Na een paar overwegend bewolkte dagen komt vandaag de zon weer tevoorschijn! Er ontstaan stapelwolken, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen landinwaarts kan een enkele lichte bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur stijgt in de middag naar 20 graden in het westen tot 23 graden in het zuidoosten. Daarbij waait het nauwelijks en de wind komt uit het westen.

Warme dag door zuidenwind
Zaterdag draait de wind van het westen naar het zuiden, waardoor warme lucht vanuit Spanje en Frankrijk naar ons land wordt gevoerd. De temperatuur stijgt naar zomerse waarden en in delen van Limburg en Brabant kan het 26 graden worden. Op de meeste plaatsen komen de maxima uit op 23-25 graden. Vlak aan zee en op de Waddeneilanden wordt het 22 graden. Eerst schijnt de zon nog geregeld, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe. Als je eropuit wilt trekken, kan je dat dus het beste op zaterdagochtend doen.

In de middag bereiken enkele regen- en onweersbuien het zuidwesten en westen. Elders lijkt het nog droog te blijven. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekken enkele regen- en onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land.

Meeste buien op zondag
Zondag komen in de ochtend nog enkele (onweers)buien voor in het oosten en noordoosten. Elders is het droog en schijnt de zon. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en in de middag is overal kans op buien. Vooral landinwaarts kan het onweren en ook hagel en lokaal veel regenwater in korte tijd is mogelijk.

Voorlopig nog wisselvallig
Na het weekend blijft dagelijks de kans op een bui bestaan, maar er zijn ook zonnige momenten. De temperatuur is met 20 tot 24 graden gebruikelijk voor het begin van juli. In de loop van de week nemen de neerslagkansen geleidelijk wat af.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button