Cultuur

Benny wint opdracht 3 van Schierste Ploatje

- advertentie -

Winschoten – 3 opdrachten, 3 verschillende winnaars. Na Carmen en Marije was het in opdracht 3 de beurt aan Benny om met de eerste plaats aan de haal te gaan. Het thema van opdracht 3 was ‘Ontroerend goed onroerend goed’, waarbij architectuurfotografie centraal stond. Door zijn overwinning is Benny gestegen naar plaats twee in het algemeen klassement en blijft het ongekend spannend!

- advertentie -

‘Oldambt kent talloze kenmerkende bouwwerken. Denk aan De Toekomst, de Oude Remise, de ontelbare boerderijen en de Kiekkaaste. Fotografeer op een verrassende manier een typisch Oldambtster bouwwerk.’ Zo luidde de beschrijving bij de opdracht in de maand juli. Gastjurylid was deze keer Johan Bosma, evenals zijn voorgangers was hij enorm onder de indruk van de kwaliteit van de groep met acht deelnemers.

Maar uiteindelijk sprong één foto er echt tussen uit, die van Benny waarop de kerk in Nieuw Scheemda te zien is. Een kerk met een persoonlijk verhaal voor Benny, die voor deze opdracht tientallen keren in de auto sprong voor het juiste shot van de kerk. En dat is uiteindelijk fantastisch gelukt.

Halfway Meeting
Voor het eerst zag de vaste groep met acht deelnemers elkaar afgelopen dinsdag in ‘real life’. Vanwege het feit dat de fotowedstrijd op de helft is aangekomen werd een ‘halfway meeting’ georganiseerd in De Oude Remise in Bad Nieuweschans. Hier werd de uitslag van opdracht 3 gepresenteerd, opdracht 4 onthuld, was er een workshop van Johan Bosma en konden de deelnemers genieten van een heerlijk diner.

Op de website oldambt.groningen.nl valt alle informatie aangaande de wedstrijd te vinden. Vanaf maandag 5 juli is hier ook de vierde opdracht te vinden, iedereen kan weer mee doen! Zowel de vaste groep deelnemers als de deelnemers aan de thuiswedstrijd hebben weer drie weken de tijd om de opdracht te volbrengen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button