Algemeen

Culturele Kunstweken in Winschoten een succes!

- advertentie -

Winschoten – In juni zijn de vmbo-leerlingen van het Dollard College tijdens de CKV-lessen bezig geweest met een kunstproject. Het kunstproject ‘Culturele Kunstweken’ is opgezet door pabo-studente Danee Rolfes die stage loopt op het Dollard College. Tijdens de lessen kregen de leerlingen les in het graffiti spuiten van gastdocent Dikkie Knap.

- advertentie -

Bij dit project staan samenwerken, vakmanschap en kunst centraal. Veel mensen geven aan dat er weinig met kunst wordt gedaan. De Culturele Kunstweken laten zien dat leerlingen er altijd voor open staan en dat ze iets moois neer kunnen zetten als ze de kans daarvoor krijgen. Dit project laat anderen zien dat als we elkaar helpen en steunen we kunst goed kunnen combineren met een boodschap. Op de kunstwerken kun je dan ook afbeeldingen van schroeven, trekkers, koks, auto’s, geld, paarden en noem maar op voorbij zien komen.

Die staan erop om de verschillende sectoren (bouw, economie, horeca, transport, techniek, en zorg) binnen het vmbo-onderwijs te representeren. Het vmbo-onderwijs leidt onze toekomstige vakmensen op, daar is momenteel een groot te kort aan. Vakmanschappen zoals timmerlieden, schilders, koks etc. zijn enorm belangrijk maar krijgen niet meer de erkenning die ze altijd kregen en verdienen. Met dit project laten we zien dat die beroepen nog altijd gewaardeerd worden!

Wilt u deze mooie kunstwerken nu niet graag in het echt zien? Vanaf 7 juli worden ze tentoongesteld bij de ingang van de rozentuin in Winschoten.

Sponsoren: Dierendokter Smiesing, Bouwbedrijf Bekman, administratief- en advieskantoor M. Snippe, autobedrijf de Winter, Bosma Bedden, heren- en damesmode Felix & Jacqueline Röben, wijkplatformen: Parkwijk, Bomenbuurt, Zuid en Zeeheldenbuurt, Century autogroep, Tas en ik Harkema Lederwaren, Decokay, Bosma Wonen, Eyewish, Expert Larmoyeur en de Olijslager.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button