Algemeen

Subsidie van 10.000 euro voor het verbeteren en verduurzamen van huizen in het aardbevingsgebied

- advertentie -

Oldambt – Staat je huis in het aardbevingsgebied, maar is het geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Bekijk dan of je subsidie kunt krijgen.

- advertentie -

Voor eigenaren van huizen in het aardbevingsgebied
Vanaf donderdag 1 juli 2021 is er een nieuwe subsidie beschikbaar voor eigenaren van huizen in het aardbevingsgebied in Groningen. De subsidie geldt voor huizen die geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen. In Oldambt geldt de subsidieregeling voor de postcodes 9942 (’t Waar), 9943 (Nieuw Scheemda), 9944 (Nieuwolda) 9679 (Scheemda), 9681 (Midwolda) en 9682 (Oostwold).

Subsidie van maximaal 10.000 euro
Voor jou was niet altijd duidelijk of je huis nog in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen opgenomen zou worden. Daardoor heb je misschien onderhoud en verbeteringen uitgesteld. Om achterstallig onderhoud te doen en je huis te verbeteren, kom je in aanmerking voor een subsidie van maximaal 10.000 euro.

Het geld kun je gebruiken voor het verbeteren en verduurzamen van je huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van zonnepanelen, isolatie of HR++-glas. Ook het verbouwen van je badkamer of keuken en deelnemen aan een lokaal energieproject is mogelijk. Ga voor meer informatie en om de subsidie aan te vragen naar de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Wie het eerst komt, het eerst maalt
In totaal is er 300 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat bedrag wordt uitgesmeerd over drie jaar: 75 miljoen in 2021, 150 miljoen in 2022 en nog eens 75 miljoen in 2023. Je kunt de subsidie aanvragen bij Samenwerkingsverband Noord-Nederland via snn.nl/vvg10000. Door de zogenaamde jaarplafonds werken zij volgens het principe wie het eerst komt, het eerst maalt. Wees er dus snel bij.

Versterkingsprogramma NCG
Weet je niet of je huis onderdeel is van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Als je hierover geen brief van de gemeente hebt ontvangen, zit je niet in het versterkingsprogramma. In dit programma zitten ruim 26.000 adressen uit de hele provincie. Deze adressen zijn afkomstig uit eerdere gemeentelijke versterkingsplannen.

- advertentie -

Alle eigenaren waarvan het huis onderdeel is van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen hebben hiervan bericht gehad. Is jouw huis wel onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Dan kom je in aanmerking voor andere subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

- advertentie - 

Voorwaarden
Om voor de subsidie van 10.000 euro in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

– Je bent particuliere eigenaar van een gebouw die bestemd of mede bestemd is voor bewoning. Eigenaren met een bedrijf aan huis komen ook in aanmerking. Bijvoorbeeld een kapsalon aan huis.
– Je huis is géén onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen.
– Je huis staat in een van de volgende postcodes: 9942 (’t Waar), 9943 (Nieuw Scheemda), 9944 (Nieuwolda) 9679 (Scheemda), 9681 (Midwolda) en 9682 (Oostwold).
– Je huis is gebouwd en opgeleverd vóór 1 januari 2016.
– Er zijn twee momenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en mag tot het maximum van 10.000 euro.
– Maatregelen waarvoor de subsidie wordt aangevraagd moet je binnen drie jaar uitvoeren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button