Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Eerste deel voor 10.000 euro aan subsidie binnen 5 dagen op

- advertentie -

Groningen – Al duizenden huiseigenaren vroegen in totaal 75 miljoen euro subsidie aan voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of een nieuwe keuken. Staat jouw huis in het aardbevingsgebied, maar is het geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Vanaf begin 2022 kun je in de tweede ronde alsnog subsidie aanvragen.

- advertentie -

Eerste deel subsidie op
In totaal is er 300 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat bedrag wordt uitgesmeerd over drie jaar: 75 miljoen in 2021, 150 miljoen in 2022 en nog eens 75 miljoen in 2023. Door de zogenaamde jaarplafonds geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

En in de eerste dagen vroegen al duizenden huiseigenaren de subsidie aan voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. Het eerste deel van de subsidie, 75 miljoen in 2021, is dan ook op. Aanvragen is weer mogelijk vanaf begin 2022 bij Samenwerkingsverband Noord-Nederland via snn.nl/vvg10000.

Voor wie is deze subsidie?
De subsidie van maximaal 10.000 euro is beschikbaar voor eigenaren van huizen in het aardbevingsgebied in Groningen. De subsidie geldt voor huizen die geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen. In Oldambt geldt de subsidieregeling voor de postcodes 9942 (’t Waar), 9943 (Nieuw Scheemda), 9944 (Nieuwolda) 9679 (Scheemda), 9681 (Midwolda) en 9682 (Oostwold).

Subsidie van maximaal 10.000 euro
Voor jou was niet altijd duidelijk of je huis nog in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen opgenomen zou worden. Daardoor heb je misschien onderhoud en verbeteringen uitgesteld. Om achterstallig onderhoud te doen en je huis te verbeteren, kom je in aanmerking voor een subsidie van maximaal 10.000 euro.

Het geld kun je gebruiken voor het verbeteren en verduurzamen van je huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van zonnepanelen, isolatie of HR++-glas. Ook het verbouwen van je badkamer of keuken en deelnemen aan een lokaal energieproject is mogelijk. Ga voor meer informatie en om de subsidie aan te vragen naar de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Versterkingsprogramma NCG
Weet je niet of je huis onderdeel is van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Als je hierover geen brief van de gemeente hebt ontvangen, zit je niet in het versterkingsprogramma. In dit programma zitten ruim 26.000 adressen uit de hele provincie. Deze adressen zijn afkomstig uit eerdere gemeentelijke versterkingsplannen. Alle eigenaren waarvan het huis onderdeel is van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen hebben hiervan bericht gehad.

Is je huis wel onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Dan kom je in aanmerking voor andere subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Voorwaarden
Om voor de subsidie van 10.000 euro in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

– Je bent particuliere eigenaar van een gebouw die bestemd of mede bestemd is voor bewoning. Eigenaren met een bedrijf aan huis komen ook in aanmerking. Bijvoorbeeld een kapsalon aan huis.
– Je huis is geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen.
– Je huis staat in een van de volgende postcodes: 9942 (’t Waar), 9943 (Nieuw Scheemda), 9944 (Nieuwolda) 9679 (Scheemda), 9681 (Midwolda) en 9682 (Oostwold).
– Je huis is gebouwd en opgeleverd vóór 1 januari 2016.
– Je kunt twee keer een aanvraag indien. Dit geldt per adres en mag tot het maximum van 10.000 euro. Dus bijvoorbeeld een keer 3.000 euro en een keer 7.000 euro.
– Maatregelen waarvoor de subsidie wordt aangevraagd moet je binnen drie jaar uitvoeren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button