Cultuur

Juf Joyce neemt na 18 jaar afscheid van peuterspeelzaal Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Op donderdag 8 juli 2021 nam Joyce Bos na ruim 18 jaar afscheid als vrijwilligster van de peuterspeelzaal in Scheemda. In januari 2003 begon ze als vrijwilligster bij peuterspeelzaal Peuterleut, die sinds de zomer van 2020 De Zwaluw heet.

- advertentie -

Tientallen, misschien wel honderden kinderen, knutselden in al die jaren allerlei prachtige kunstwerkjes met juf Joyce. Vingerverven, een moederdagcadeautje maken of gezellig samen kleien. Wat voor knutselwerkje het ook was, Joyce maakte het graag samen met ‘haar’ peuters. “Het voelde goed dat ik, ondanks dat ik vrijwilligster was, toch werd gezien als volwaardig collega en dat mijn knutselideeën regelmatig werden gebruikt. En om dan te zien hoe de kinderen hun motoriek ontwikkelden door te plakken en te verven, dat gaf mij een heel fijn gevoel”, vertelt Joyce.

Voorlezen was ook iets waarvoor de peuters altijd bij juf Joyce terecht konden. Ze nestelden zich in de voorleeshoek om samen met juf de avonturen in de boeken te beleven alsof ze er zelf bij waren. En zo breiden de kinderen ook nog spelenderwijs hun woordenschat uit. “Sommige boeken heb ik in al die jaren misschien wel twintig keer voorgelezen”, blikt Joyce terug. Vooral het interactief voorlezen vond ze belangrijk, waarbij de kinderen zelf moesten vertellen wat er op de plaatjes te zien was. Zo leerden de peuters tijdens het voorlezen altijd weer iets nieuws.

En nu zit het er dus op, na 18 jaar. Na zo’n lange periode is het nu tijd voor iets anders. Het zal best wel even wennen zijn en natuurlijk zal juf Joyce het werk gaan missen, volgens haar het mooiste werk dat er is. Samen met haar collega, leidster Trieneke, nam ze op 8 juli afscheid van de peuters. Als afscheidscadeau kreeg ze van de peuters een zelfgemaakt kunstwerk in de vorm van een hart. Maar dat was nog niet alles, Joyce werd ook nog bedolven onder de bloemen en andere cadeaus. Zo werd het een afscheid om nooit te vergeten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button