Cultuur

Definitief een streep door Grasnapolsky 2021

- advertentie -

Scheemda – Grasnapolsky is verplaatst, nog een keer verplaatst, van winter naar de zomer, zag lichtpuntjes in de Toekomst, maar helaas is er dan toch het definitieve besluit dat Grasnapolsky 2021 echt niet kan gaan plaatsvinden.

- advertentie -

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag 9 juli is de organisatie van het festival in beraad gegaan, om te kijken of er nog een werkbaar alternatief scenario gevonden kon worden. Grasnapolsky 2021 zou plaatsvinden van vrijdag 30 juli t/m zondag 1 augustus bij Fabriek de Toekomst, met een festivalcamping op het terrein. Om het meerdaagse festival om te zetten, zou een aangepast plan voor een aangepaste vergunning nodig zijn. Met nog maar drie weken te gaan, bleek dit een onrealistisch scenario.

Geen makkelijk besluit
Grasnapolsky is veerkrachtig en wil áltijd kijken naar hoe iets wél kan. Dat maakt dat dit geen makkelijk besluit was. Zo goed als alles was in kannen en kruiken, de opbouw zou bijna beginnen. De vergunning kwam afgelopen donderdag binnen, er stond een unieke zomerse editie inclusief camping op poten met een veelbelovend programma. Het valt het team dan ook zwaar om dit allemaal gecanceld te zien worden.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: “Het is ongelofelijk verdrietig en frustrerend om een team zó hard te zien werken en drie weken voor het festival te moeten annuleren. We veegden inmiddels plan A, B en C al van tafel en werkten nu aan de uitvoering van plan D. De veerkracht van het team is dan ook ontzettend bewonderenswaardig. Als festivalorganisatie werk je samen naar een hoogtepunt, waarin alles dat je afgelopen jaar bedacht hebt, samenkomt. Dat dit zo kort van tevoren tóch nog gecanceld wordt door de roekeloze manier waarop de overheid met onze sector omgaat, maakt het enorm wrang. We zijn expert op het gebied van crowd control en de Fieldlab Evenementen hebben bewezen dat we dit veilig kunnen doen. De manier waarop dit zich nu voltrekt is daarom onbegrijpelijk.”

Tickets Grasnapolsky 2022
Een schrale troost: bezoekers hoeven geen jaar te wachten. Op 11, 12 en 13 maart 2022 zal Grasnapolsky 2022 plaatsvinden. Kaartkopers krijgen de kans tot restitutie van tickets, maar kunnen hun ticket ook omzetten naar Grasnapolsky 2022, of (een gedeelte) doneren. De organisatie neemt hierover zo spoedig mogelijk contact op met de bezoekers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button