Kort nieuws

Ingezonden brief: Het is feest voor de jeugd in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Ingezonden brief van een inwoonster uit Oostwold, Elly van der Zaan. Wilt u ook iets kwijt? Mail naar redactie@oldambtnu.nl.

- advertentie -

Ergens ligt een hoopje grond, dat achter gelaten is door een grondbedrijf. Het hoopje grond ligt op een grasveldje waar zomaar wél gemaaid is door De Gemeente. Dankbaar wordt deze hoop grond gebruikt als springschans met de fiets.

De jeugd heeft vakantie, het is mooi weer en zijn ze graag buiten. De Gameboy en andere aanverwanten internet spelletjes worden nu even niet gespeeld.

Het is gezonder buiten en wat leert men goed om spelenderwijs sociaal met elkaar om te gaan. Uren zijn ze zo op de dag en vooravond bezig. Ik heb er zo gauw, 14 kinderen geteld, allemaal uit de buurt. Vuur rode wangen van spanning én inspanning.

Er is een europallet bijgekomen, iemand heeft deze aangepast en nu is er midden op de weg/straat een springschans. Met veel bravoure en spontane kreten van, “kijk uit, ik kom er aan”, zijn ze met elkaar aan het sparren.

Er is alleen ’n gróót verkeersveiligheid probleem.

Het gebeurt op een doorgaande weg mét een zijstraat. Auto’s die redelijk hard door de bocht komen, moeten op de rem gaan staan. En gelukkig zijn er nog steeds geen ongelukken gebeurt.

Er is nog een veel groter probleem. De zuinigheid van keuze bepalingen van de gemeente. Zo wordt het grasveld van de speeltuin en de speelveldjes niet meer gemaaid. Zo is de voetbalkooi bij het voetbalveld weggehaald, omdat de gemeente vond dat er te weinig gebruik van werd gemaakt. En is deze in Winschoten geplaatst.

Het hoge gras is een groot probleem, je ziet niet waar de voetbal is, rijden met de crossfiets kan ook al niet, geen crossbaantje bij de speeltuin, …….. Bij de speeltuin is een pad gemaaid naar het object wat er staat. Je kan/mag er naar toe lopen via een paadje. Terwijl het hele terrein van de kinderen is……

Ik snap er echt niets van. Er moeten blijkbaar eerst ongelukken gebeuren. Eerst moeten de kinderen ziek worden van de teken en zo veel meer kans maken om de ziekte van Lyme te krijgen.

Ik heb zelf geen kinderen van deze leeftijd, zelfs mijn kleinkinderen rijden al auto of een brommer, ik hoef mij geen zorgen meer te maken.

Hopelijk zijn de ouders zo wijs, dat áls er wat gebeurt, dat zij de gemeente aansprakelijk zullen stellen.

Ik vind het echt een zeer ‘kinderlijk’ gedrag van burgemeester en wethouders die deze beslissing genomen hebben. Blijkbaar zijn ze hun eigen kindertijd vergeten!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button