Economie

Oud politiebureau Marktplein: Eenmaal, andermaal… verkocht!

- advertentie -

Winschoten – Het voormalig politiebureau op het Marktplein is door bemiddelaar BOG Auctions verkocht voor 305.000 euro. Het pand uit 1930 was tot donderdag 15 juli 2021 in handen van een vastgoedbedrijf uit Den Haag. Het pand heeft tot en met 1977 dienst gedaan als politiebureau, zij verhuisden destijds naar de Nassaustraat.

- advertentie -

Aan de achtergevel van het voormalig politiebureau staat een rijksmonument: een transformatorgebouw uit 1917. Voordat het politiebureau in 1930 openging stond er een school, de St. Vitusschool, gebouwd in 1793.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

De contouren van de politiecellen zitten er nog in. Nadat de politie ging verhuizen kreeg Accountants kantoor Zijlstra & Wisma onderdak in het pand. Tussen 2010 en 2013 heeft het pand gediend als partijbureau voor de Verenigde Communistische Partij (VCP).

Hennepkwekerij
Een lange tijd nadat de VCP het pand had verlaten, werd er door de politie een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij kwam eind oktober 2013 aan het licht na een anonieme tip. Toen agenten poolshoogte namen zagen ze dat de ramen waren afgeplakt. Uit een pijp van het pand kwam volgens de politie een sterke wietlucht. In het pand waren zo’n 1.500 planten aanwezig.

Toekomst
Wie momenteel de eigenaar is en wat de toekomst van het gebouw nu zal worden is niet duidelijk. De gemeente Oldambt heeft aangegeven mee te willen werken aan het realiseren van wooneenheden.

Lees ook: Voormalig politiebureau in Winschoten uit 1930 wordt geveild

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button