Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Nationaal Rampenfonds stelt ‘giro 777’ open voor hulp overstromingsramp Limburg

- advertentie -

Limburg – Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in ZuidLimburg.

- advertentie -

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die schrijnend zijn en niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Volgens voorzitter van het Nationaal Rampenfonds, Clémence Ross-van Dorp, gaat het hierbij om steun voor kleinschalige projecten die ertoe dienen dat de ‘samenleving weer op gang komt’. Zij benadrukt dat er geen directe steun aan particulieren en ondernemingen gegeven zal worden.

(Lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“Het gaat ons om burgerinitiatieven die – nadat de modder is weggeschept – lokale noden helpen lenigen. Het geld dat hopelijk ruimhartig gegeven zal worden, wordt verdeeld in samenwerking met mensen en organisaties ter plekke. Die weten waar de grootste nood is, en kunnen maatwerk leveren. Wij hopen dan ook op grote bereidheid van Nederlanders, instellingen en bedrijven om ruimhartig te doneren. Want je bent er niet met je herstel van je huis. Het gaat ons om het cement in de samenleving terug te krijgen.”

Het Nationaal Rampenfonds zal ontvangen gelden via een beoordelingscommissie toekennen aan gekwalificeerde herstelprojecten van maatschappelijke organisaties. De steun voor schade die door de rijksoverheid is toegezegd, zal niet via het Nationaal Rampenfonds verdeeld worden.

U kunt een donatie overmaken via iDEAL (in dat geval kan het zijn dat u als tegenrekening een rekeningnummer ziet van betaalorganisatie Mollie, zij storten dit door) of door zelf een overboeking door te geven aan uw bank. In dat laatste geval heeft u de volgende gegevens van ons nodig:

Te naamstelling: Stichting Nationaal Rampenfonds
Vestigingsplaats: Houten
Rekeningnummer: NL28 INGB 0000 000 777

Of via deze website.

Giften kunnen worden overgemaakt via elke bank in Nederland op het rekeningnummer 777 (leidt door naar NL28 INGB 0000 000 777)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button