Algemeen

Waterschap Hunze en Aa’s vult duizenden zandzakken in Limburg

Limburg – Medewerkers van Waterschap Hunze en Aa’s werden dit weekend in Limburg ingezet om daar de dijk langs de Maas te inspecteren en om met hun machines zandzakken te vullen. Hunze en Aa’s heeft twee zandzakvulmachines die elk 2.000 zandzakken per uur kunnen vullen. Dit gaat behoorlijk sneller dan het vullen met de hand.

- advertentie - 

Afgelopen zondag waren de zandzakvulmachines klaar. Ruim 45.000 zandzakken hebben ze gevuld. Daarvan lagen zondagochtend nog 15.000 op voorraad. Mocht er meer nodig zijn, dan kunnen deze door Limburg zelf gedraaid worden. “Onze medewerkers ruimen op en vertrekken weer naar het noorden.” aldus het Waterschap.

“Inspectiewerk van de dijken en kades is er nog wel veel te doen. Ook op de plekken waar het water nu daalt. Verweking van de dijk ligt daar op de loer. Het team dijkinspecteurs wordt vanmiddag afgelost door een nieuwe groep collega’s van Hunze en Aa’s.” schrijven ze.

Vullen zandzakken
Er werd ’s nachts doorgewerkt met het vullen van de zandzakken. Er is in ploegen gewerkt. De dijkinspecteurs hebben op verschillende plekken dijkinspecties en controles uitgevoerd. De calamiteitencoördinator werkte binnen het crisisteam vanuit het waterschapshuis in Roermond.

Lees ook: Waterschap Hunze en Aa’s met zandzakvulmachines naar Limburg


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button