Politiek

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd in Halte Democratie

- advertentie -

Winschoten – Burgemeester Cora-Yfke Sikkema heeft in een volle raadszaal op woensdagavond de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Alle 25, waarvan 12 nieuwe raadsleden legden de eed of belofte af, waarna zij onder applaus plaatsnamen in hun raadszetel.

- advertentie -

“Het begin van een nieuwe bestuursperiode is altijd een leuk spannend moment. Nieuwe gezichten, nieuwe verhoudingen, nieuwe kansen. Ieder is vol goede moed en vol goede bedoelingen. We willen er allemaal een fijne periode van maken met elkaar, met als passie Oldambt en de Oldambtsters.” aldus burgemeester Sikkema tegen de raadsleden.

Sikkema: “Passie is zeker nodig om dit te kunnen en willen doen. Het is nogal een verantwoordelijkheid die u als raad op uw schouders neemt. U beslist hier over de besteding van vele miljoenen euro’s en daarmee raken we bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties rechtstreeks in hun belangen. Die verantwoordelijkheid vergt natuurlijk dat we ons werk zo goed mogelijk doen.”

Twaalf partijen
Twaalf van de veertien partijen die meededen aan de verkiezingen komen in de gemeenteraad. Dat zijn de PvdA, Gemeentebelangen Oldambt, Partij voor het Noorden, Verenigde Communistische Partij, VVD, SP, CDA, PVV, D66, ChristenUnie, GroenLinks en Oldambt Aktief.

Lees ook: Afscheid van twaalf ‘oude’ gemeenteraadsleden

 

 


Notice: Undefined index: HTTP_USER_AGENT in /home/oldambtnu/domains/oldambtnu.nl/public_html/wp-content/themes/jannah-child/functions.php on line 69
- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button